Några bokrecensioner

De Utvalda, Tankeläsaren - Kristin Cashore
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Handling: Katsa är slagskämpen som ingen kan besegra. Allt förändras när hon möter prins Po - han är mystisk, svårslagen i strid och har ögon som ser rakt egenom henne ... Han förstår henne som ingen annan, men vad döljer han? En farofylld färd tar sin början och Katsa får uppleva sådant hon inte trodde var möjligt. Bottenlös ondska, trofast vänskap och en kärlek så stark att den skrämmer henne...
Denna bok är... min absoluta favoritbok, forever and ever and forever and ever. Jag älskar Po och karaktärerna äger skiten ur mänskligheten. Hela handlingen är en fullträff. Och om ni tycker den är seg, sluta inte läsa.

 
En sekund i taget - Sofia Nordin
♥ ♥ ♥ ♥
Handling: Sverige drabbas av en sjukdom. Hela stan tycks ha sjunkit in i febern. Det är dödstyst. Morgonradion är numera ett tyst brus. Tv:n fungerar inte. Det finns ingen el och ingen information. Det är mörkt, tyst och kusligt. Den enda överlevande tycks vara Hedvig. Eller finns det någon kvar där ute?
Denna bok är... bra och läsvärd. Författaren underhåller en även fast den mest handlar om Hedvigs tankar. Hon har en förmåga att beskriva saker utan att det blir tråkigt. Kanske ett bättre slut och snabbare handling? Ni måste läsa den i alla fall.


City of Bones - Cassandra Clare
♥ ♥
Handling: Handlar om en tonårstjej som kallas Clary. Plötsligt börjar hon se saker, saker man egentligen inte borde se. Varulvar och vampyrer, och Jace Wayland... Hon märker hur mycket hennes mamma har gömt från hennes 16-åriga liv. Det är också detta obligatoriska triangeldramat, där hon väljer mellan den snälle Simon (nice boy) och den stygge Jace Wayland (bad boy) (som faktiskt inte är varulv vs vampyr, wow full pott). Samtidigt slåss världen mot andra bekymmer, bland annat någons pappa...
Denna bok är... ganska bra och ... händelserik. Nu när jag håller på med City of Ashes börjar jag däremot undra, vad hände med handlingen? Det känns som att författarenstockar problem efter problem ovan på varandra tills det börjar bli riktigt osannolikt, att man kommer till det stadiet då man börjar tycka att boken är tråkig, när författaren ville ha motsatt effekt. Det där tjoffset med att Jace vill skydda Clary in till det sista, och att Clary är den där hjälplösa tjejen, faller mig inte i smak, och dessutom är det för likt Twilight. Boken får ett stort plus för humorn, Magnus Bane, Isabelle samt Clarys teckningsskills. Jag skulle vilja inflika att min kompis fullkomligen älskar denna bok, men hon gillar också bara böcker som det händer mycket i samt innehåller snygga bad boys som heter någonting engelskt. Om du uppskattar det och dessutom gillar Twiligth-stilen och vampyrsamtvarulvar-fantasy, läs den på direkten. Du kommer älska den! c: (läs den på engelska. översättningen på svenska suger).

 
Flyga högt - Katarina von Bredow
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Handling: En ny tjej, Silja, kommer till klassen. Silja är en självsäker tjej som inte bryr sig ett skit om vad andra tycker. Hon är något nytt, och hon bryter mot alla oskrivna regler. Killarna låtsas hata henne medan dem egentligen tycker hon är stencool. Men vad tycker den populäraste tjejen i klassen, om detta, dårå?
Denna bok ... äger! Catarina von Bredow tar upp någonting som jag tror många tonåringar känner igen. Jag har läst den här flera gånger nu! Man tror man vet vad som kommer hända tills det inte händer. Rekommenderad!

 
Kram.
Stockholmsgata
RSS 2.0